Mijn Boni carrière gaat al heel ver: sinds 1984. Ik ben begonnen bij Boni als vervangend chef slager. Daarna heb ik verschillende rollen mogen vervullen. Daarna werd in 2008 het idee opgevat dat we de slagerij weer intern wilden gaan doen. Dan moet je alleen wel een bepaald volume en ook meer regie in de keten hebben. Er kwam een mooi pand vrij in Nijkerk en in 2009 is dat pand gekocht. Vervolgens is er in 2010 de overdracht geweest en even later kwamen hier de eerste pakketjes van de lijn afrollen.
Bijna alle slagers die toen in onze winkels werkten, zijn meegegaan naar BVA toe. Er hangt hier wel een cultuur van echt hard werken. We weten ook dat we afhankelijk zijn van elkaar en we doen het ook echt samen. Elke schakel is even belangrijk en dat besef is er ook. Het is open en eerlijk. Voedselveiligheid staat hier hoog in het vaandel, wij willen een goed en veilig product leveren. We willen ook een product leveren waar we principieel achter kunnen staan.
Ik ben van origine en van huis uit slager en als je dan vanaf kleine dorpsslagerij naar de grootste slagerij van Gelderland, want dat zijn we, gaat: dat is uniek. Dat ik daar uiteindelijk ook nog een stukje invulling en sturing aan mag geven, dan geeft dat een heel goed en trots gevoel. Ik ben ook trots op de regie in de keten die we hebben bereikt en hoe kort onze keten is met goed contact met de boeren.