Benieuwd naar onze
vacatures?
 

 

Werken in het distributiecentrum

Wil je komen werken bij ons distributiecentrum in Nijkerk? Dan ga je er samen met je collega’s voor zorgen dat de winkels op tijd bevoorraad worden en dat de juiste producten naar de juiste winkels gaan. Er zijn vijf afdelingen binnen het distributiecentrum: vers, kruidenierswaren, emballage, expeditie en slow move. Het distributiecentrum is een hele belangrijke schakel in het proces. Dankzij iedereen die in het distributiecentrum werkt kunnen onze klanten elke dag weer genieten van hun favoriete producten. Ben je benieuwd naar de verschillende functies binnen het distributiecentrum? Lees dan snel verder!

Algemeen logistiek medewerker
Dagelijks worden duizenden dozen en kratten met goederen naar onze Boni filialen vervoerd. Deze worden allemaal verzameld in ons 20.000 m2 grote distributiecentrum. Als algemeen logistiek medewerker vervul je een uitvoerende en organiserende functie in ons distributiecentrum. Deze functie wordt onderverdeeld in vier verschillende functies. Orderpickers zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en verzendklaar maken van orders. Daarnaast houden expeditiemedewerkers zich bezig met de ontvangst van de goederen, zoals het laden en lossen van de vrachtwagens. De binnenkomende goederen worden door hen gecontroleerd en ingeboekt in het digitale systeem voor de logistieke processen. Alle emballage die binnenkomt vanuit de winkels wordt afgehandeld door de emballagemedewerkers. Tot slot is er continu een team van schoonmakers in de weer om te zorgen dat het distributiecentrum opgeruimd en netjes blijft.

Reachtruckchauffeur
Omdat het distributiecentrum erg groot is, zijn er reachtruckchauffeurs nodig om ervoor te zorgen dat de producten binnen het distributiecentrum op de goede plek terecht komen. Reachtruckchauffeurs zijn verantwoordelijk voor het opruimen, ordenen en verplaatsen van alle goederen en voor de veiligheid in het magazijn. Ze zijn expert in het veilig besturen en laden van een reachtruck en gebruiken dit transportvoertuig om hoge locaties in het magazijn te bereiken.

(Assistent) Teamleider
De (assistent) teamleider is op de vloer aanwezig en houdt het overzicht over het logistieke proces. Hij of zij geeft directe leiding aan de medewerkers van het distributiecentrum, draagt zorg voor het efficiënt inzetten van het team en traint, motiveert en begeleid hen. De teamleider stuurt bij waar nodig en coördineert alle dagelijkse werkzaamheden om zo samen met het team de beste resultaten te behalen. Hij of zij is aanspreekpunt op de werkvloer en verantwoordelijk voor het gehele proces binnen het distributiecentrum. Onder dat proces vallen de inslag, opslag en uitslag van goederen. 

Medewerker bedrijfsbureau
Op het bedrijfsbureau worden processen op afstand gemonitord. Ook wordt de continue stroom aan facturen en bonnen verwerkt, uren gecontroleerd, evenementen aangemaakt en nog veel meer. Daarnaast wordt het digitale systeem voor de logistieke processen, het Warehouse Management Systeem (WMS), beheerd door specialisten en wordt er continu gekeken naar wat beter kan.

Locatiebeheerder
De locatiebeheerder zorgt ervoor dat de logistieke goederenstroom binnen het distributiecentrum soepel verloopt. Hij of zij is verantwoordelijk voor een optimale magazijnindeling voor de verschillende afdelingen. Hierbij kan gedacht worden aan het bewaken van nieuwe en gesaneerde artikelen, (voorraad)controles uitvoeren, een indeling maken voor de wekelijkse actiestraat en eerstelijns problemen oplossen. Daarnaast wordt meegedacht over procesverbeterin en wordt er meegewerkt aan verschillende projecten.

Technische dienst
De technische dienst houdt zich bezig met onderhoud- en reperatiewerkzaamheden op mechanisch gebied. Dit gebeurt zowel preventief als correctief bij verschillende voertuigen en gebouwgebonden installaties, zoals reachtrucks, palletwagens en het verwarmingssysteem. Ook verhelpen zij diverse technische storingen en voeren ze klein facilitair onderhoud uit aan bijvoorbeeld de dockdeuren. 

Warehousemanager
De warehousemanager is eindverantwoordelijk voor het gehele distributiecentrum. Er wordt naar de processen gekeken en hoe deze verbeterd en gestroomlijnd kunnen worden. Daarnaast is de warehousemanager verantwoordelijk voor al het personeel en beleid in het distributiecentrum. Hij of zij geeft directe leiding aan de teamleiders. Tot slot wordt er gekeken naar de toekomst van het distributiecentrum, waarbij de missie en visie van Boni in ogenschouw wordt gehouden en hoe dit vertaald kan worden naar DC
.

 

 
Ben je enthousiast geworden over werken bij het distributiecentrum? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures!