Ons verhaal

 

Boni Supermarkt werd opgericht in 1972 en is van oorsprong een echt familiebedrijf. De naam Boni - door de oprichter afgeleid van het woord Bonie - is afkomstig van het Latijnse woord bonus, dat 'goed' betekent.
 

Boni was vanaf het eerste moment al een echte discount supermarkt: de eerste winkel werd eenvoudig ingericht met houten stellingen en een goed uitgebalanceerd en zeer voordelig assortiment. Dit was een gouden combinatie die het mogelijk maakte dat Boni écht een goedkope supermarkt kon zijn, wat al snel leidde tot een groot succes.

Superunie

Sinds 2011 koopt Boni haar producten in via Superunie. Dit is een samenwerkingsverband tussen meerdere supermarktketens om gezamenlijk in te kopen. 

 Pionier in de online markt

Boni was in 2011 één van de eerste pioniers in de online levensmiddelenmarkt met de ‘Boni Webwinkel’. De ontwikkelingen in de online markt hebben Boni doen besluiten om de activiteiten van Boni Webwinkel te beëindigen in 2017 en alle aandacht te richten op de filialen. In 2015 is Boni de samenwerking met Picnic gestart en in 2020 zijn we de samenwerking met Too Good To Go gestart.